O PROJEKTU…

Projekat „GREEN LINE OF RECONNECTION“ (Zelena linija ponovnog povezivanja – GLOR) se bavi poboljšanjem saradnje planinarskih klubova na Balkanu kroz unapređenje mobilnosti, komunikacije i razmene dobre prakse između volontera, planinskih vodiča i ostalih sportskih stručnjaka.

Projekat se oslanja na VIA DINARICA regionalni projekat, čija parola „prirodno povezuje“ je upravo ideja osnov za lakše postizanje zacrtanog cilja. GLOR je projekat koji je sufinansiran od strane Evropske unije kroz program Erasmus+ Sport. Nosilac projekta je Planinarski klub „Tara“ Bajina Bašta, Srbija, a partneri su Kolesarsko-pohodniško društvo „Hej, grmo naprej“ Maribor, Slovenija i Planinarsko društvo „Željezničar“ Gospić, Hrvatska. 

 Ključni deo projekta se odnosi na organizaciju tri višednevna  transnacionalna događaja, po jedan u svakoj partnerskoj zemlji. Na njima će biti predstavljene organizacije, primeri dobre prakse, ali i planinska područja u kojima organizacije partneri obavljaju najveći deo svojih aktivnosti. Poseban akcenat se stavlja na obeležavanje zelene Via Dinarica rute koja prirodno povezuje sve partnerske zemlje. 

Izrazito bitan aspekt ovog projekta je širenje informacija ka drugim planinarskim organizacijama. Partneri na projektu će pored promocije u različitim medijima  na društvenim mrežana vršiti i kontinuiranu promociju na većim planinarskim skupovima u regionu. Povećanjem intersovanja i uspostavljanjem direktnog kontakta između klubova iz različitih balkanskih država postiže se dugoročna održivost projektnih rezultata.