O nama

Planinarski klub “TARA” osnovan je 22.01.2012. godine sa prvenstvenim ciljem da animira lokalno stanovništvo da se bavi planinarenjem i srodnim aktivnostima, pre svega na planini Tari, ali i šire.


Prethodnih godina se osetila potreba da se pojedinci koji su se bavili planinarenjem okupe u jednu organizaciju i da zajednički rade na afirmaciji planinarstva kroz organizovanje planinarskih akcija, organizovano bavljenje alpinizmom i sportskim penjanjem, održavanje postojećih i postavljanje novih atraktivnih planinarskih staza.

Klub je sa organizovanjem planinarskih akcija počeo u aprilu 2012. i za ovo kratko vreme postigli smo zapažene rezultate. Desetine akcija su iza nas, osvojeni vrhovi, savladani kanjoni i što je najvažnije nezaboravni trenuci druženja.
Takođe, pored svojih redovnih aktivnosti klub uzima učešće u akcijama Očistimo Srbiju, zatim i u humanitarnoj akciji Samsung Hope Relay, gde je, osvojivši peto mesto u konkurenciji timova kroz različite fizičke aktivnosti članova obezbeđena donacija Samsung Srbija od 98.100,00 dinara, za pomoć Dečjem selu. Klub je pokazao društvenu odgovornost i u poplavama koje su 2014. zadesile našu zemlju. U tim teškim trenucima jedna naša ekipa je sa čamcem učestvovala u spašavanju ugroženih u Obrenovcu, druga ekipa je zbog prekida saobraćajnica u našem kraju pešice dostavljala pomoć ugroženom stanovništvu, a veliki broj članova kluba je volontirao kao ispomoć lokalnoj jedinici Crvenog krsta.

Članovi kluba su uzeli učešće i u spasilačkim akcijama u nepristupačnim terenima kanjona Rače i tarskog kamenoloma.

Otvoreni smo za saradnju sa drugim planinarskim klubovima i drugim, sličnim, udruženjima kojima je priroda na prvom mestu.
Klub je član Planinarskog saveza Srbije i trenutno broji oko 70 aktivnih članova.

Pridružite nam se!

VEDRO!