O PROJEKTU…

„GREEN LINE OF RECONNECTION“ (GLOR) je projekat čiji je cilj unapređenje saradnje planinarskih klubova na Balkanu kroz  poboljšanu mobilnost, komunikaciju i razmene dobre prakse među volonterima, planinskim vodičima i drugim sportskim stručnjacima. Projekat se oslanja na regionalni projekat VIA DINARICA, čiji je slogan „Connecting Naturally“ upravo i ideja  za lakše postizanje postavljenog cilja. GLOR je projekat koji sufinansira Evropska unija kroz program Erasmus + Sport.

Nosilac projekta je Planinarski klub „Tara“ Bajina Bašta, Srbija, a partneri su Kolesarsko-pohodniško društvo „Hej, gremo naprej“ Maribor, Slovenija i Planinarsko društvo „Željezničar“ Gospić, Hrvatska.

Ključni deo projekta je organizacija tri višednevna transnacionalna događaja, po jedan u svakoj partnerskoj zemlji. Na njima će biti predstavljene organizacije, primere dobre prakse, kao i planinska područja u kojima partnerske organizacije obavljaju većinu svojih aktivnosti. Poseban akcenat stavlja se na obeležavanje zelene rute Via Dinarica, koja prirodno povezuje sve partnerske zemlje.

Veoma važan aspekt ovog projekta je širenje informacija ka drugim planinarskim organizacijama. Pored promocije u različitim medijima na društvenim mrežama, projektni partneri takođe će kontinuirano promovisati projekat na velikim planinarskim skupovima u regionu. Povećavanjem interesovanja i uspostavljanjem direktnog kontakta između klubova iz različitih balkanskih zemalja postiže se dugoročna održivost rezultata projekata.