Planinarske staze u Nacionalnom parku Tara

 

Preko 260km čistog planinarskog uživanja, preko 270 putokaza, nove planinarske mape… Ovo je plod saradnje Nacionalnog parka Tara i Planinarskog kluba Tara, a uz podršku Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija i Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine kroz projekte realizovane u 2015. i 2016. godini.

Paralelno sa projektom markacije i obeležavanja staza Planinarski klub Tara je radio na digitalizaciji staza i postavljanjem stranica sa tehničkim podacima staze, mapom, visinskim profilom i linkom za preuzimanje GPS treka. Na svim putokazima uz broj odgovarajuće staze stoji i odgovarajući QR kod čijim se skeniranjem dobija adresa odgovarajuće stranice. Pored markiranih planinarskih staza tu su i linkovi ka posebnim kombinovanim stazama koje su dobijene sastavljanjem postojećih staza ili njihovih delova a čiji su linkovi takođe dostuni skeniranjem kodova na putokazima. Izdvojili smo i dodatna četiri vidikovca koji su u neposrednoj blizini numerisanih staza a do kojih, takođe, vodi odgovarajuća markacija.

Uživajte!

Stazama se krećete na sopstvenu odgovornost! Planinarski klub Tara ne preuzima odgovornost za preciznost markacije i signalizacije kao ni za tačnost tehničkih podataka o planininarskim stazama i preciznost dostupnih GPS trekova.


podrska